Képzések, melyekre már nem lehet jelentkezni

2018/101

Szupervízió

Szeretnénk, ha küldetésünk teljesítése nem rajtunk múlna. Ezért készek vagyunk a fejlődésre, önmagunk és egymás fejlesztésére. Legfontosabb eszközünk ebben tapasztalataink és egymástól különböző nézőpontjaink. A szupervízióban közös tanulási folyamatra szerződünk, ahol ez a fejlődés megvalósul.

- Guba András -

2018/102

Életközepi megújulás

Életünk felén járva már sok mindenen átjutottunk, kialakultak stabil kapcsolataink, működésmódjaink, szokásaink.

Amikor úgy döntesz, hogy megállsz és távolságot veszel attól, amit talán rutinosan működtetsz, akkor más dolgok kerülnek figyelmed központjába, és más megvilágításban látod meg azt, ami elismerésre, megújulásra, rendeződésre vár.

Arra hívunk benneteket, hogy az általunk megadott témák térképét követve fedezzétek fel, lássátok meg mindazt, amit a megszokott működésből épp nem láttok tisztán, pedig jelen van valóságként vagy lehetőségként, s vegyétek észre, hol jönne jól valami új, és hol okoz további örömöt az ismerős.

Új időpontban: 2018. április 6. péntek!

- Hári Ildikó SSND – Szmejkál Szabolcs -

2018/103

Konfliktuskezelés

A férfi-női konfliktusokat Ádám-Évától, a testvéri 
konfliktusokat Káin-Ábeltől ismerjük. A tapasztalat egyetemes, a viselkedésünk egyedi, tőlünk függ, rólunk szól. Hogyan élem meg, át és túl a konfliktusaimat? Mit és miért teszek ilyenkor?
Ilyen kérdésekre keressük a válaszokat a tréningen és próbáljuk bővíteni a cselekvési repertoárunkat, hiszen a következő konfliktus nincs is olyan messze.

- Guba Imre - Gulyás Péter -

2018/104

Ennek a kenyérnek az erejével

A képzési program célja az eucharisztikus lelkiség elmélyítése.
A keresztény antropológiai megközelítés segít ahhoz, hogy az Eucharisztia teológiai és lelkiségi gazdagsága, mint kovász átjárja az életünket.
Olyan alapvető katolikus - egyetemes - megközelítést kívánunk bemutatni, amelyet az egyes közösségek a saját karizmájuknak megfelelően tudnak tovább alakítani.
Módszertani eszközök: előadás, imagyakorlat, egyéni reflexió, kiscsoportos munka. Ez egyben felkészülés a NEK-re.

Határidő és időpont változás történt .

- Versegi Beáta Mária cb – Schuschnigg Theresia cb -

2018/105

Vezetői kompetenciák

A vezetés önmagában egy szakma, az ehhez szükséges képességek, kompetenciák szinte függetlenek az adott szervezet miben lététől, milyenségtől. A képzés a legfontosabb kompetenciák megismerése mellett a saját szervezetre alkalmazott, kiscsoportos tapasztalati tanulás eszközeivel megszerezhető élmények által segít a még jobb vezetővé válásban.

- Répássy Helga – Pádár Mariann – Répássy Balázs -

2018/106

Isten női arca

női személyiségfejlődés,
női spiritualitás,
női vezetés

Teológiai, biblikus, pszichológiai, ikonográfiai és irodalmi forrásokkal dolgozunk egyéni és kiscsoportos módon, kreatív feladatokkal, megosztásokkal.
A képzés első napján 10-től késő estéig, a második napon délután 4-ig.

- Tornay Krisztina M. Petra -

2018/107

Bázisok

Családom a közösségem,
Közösségem a családom

A család a közösség, ahol öntudatra ébredünk, kialakul a viszonyunk a világhoz: Mire lesz bátorságunk és mitől fogunk félni? Mit tartunk barátságosnak és mit ellenségesnek? A képzés során azzal a meggyőződéssel dolgozunk a múlt és a jelen kapcsolatain, hogy minél jobban látjuk, minél tudatosabban éljük meg őket annál rátermettebb munkatársaivá válunk az Istennek.

- Fehérváry Anikó - Szászi Balázs -